Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων – Πακίων, δημιουργήθηκε το 2003 και σήμερα συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους της χώρας. Αποτελεί το επιτυχημένο αποτέλεσμα της ένωσης των δύο ομώνυμων Συνεταιρισμών, του ΑΣ Μολάων που ιδρύθηκε το 1933 από 280 μέλη και από το 1968 λειτουργεί ελαιοτριβείο και του ΑΣ Πακίων που συστάθηκε το 1959 από 90 αγρότες του οικισμού κατέχοντας την 2η θέση τότε, στη Λακωνία.

Με γνώμονα την ενίσχυση και προώθηση των δραστηριοτήτων των ελαιοπαραγωγών-μελών μας, αλλά και την ευρύτερη υποστήριξη τους μέσα από θεσμό του Συνεταιρισμού, επενδύουμε σταθερά στην εξωστρέφεια και τη συνεργασία.

Στο υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο μας, επεξεργαζόμαστε ετησίως περισσότερους από 1.500 τόνους εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου “ΠΓΕ ΛΑΚΩΝΙΑ” και βιολογικού. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις για την ευρύτερη περιοχή ύψους €4 εκατ. 

Αναλαμβάνουμε για λογαριασμό του συνόλου των μελών μας την εμπορία του παραγόμενου ελαιολάδου διασφαλίζοντας αυξημένη διαπραγματευτική δύναμη. Από αυτό, το 85-90% εξάγεται σε χώρες όπως η Ιταλία, ενώ το υπόλοιπο διατίθεται στην εγχώρια αγορά. Ταυτόχρονα, εξυπηρετούμε μεγάλο αριθμό ελαιοπαραγωγών που ξεπερνάει τους 700, αποτελώντας βασικό αρωγό της ευρύτερης περιοχής σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. 

Η έδρα μας βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Μολάων του Δήμου Μονεμβασιάς, στο Νομό Λακωνίας και στο πεδίο ευθύνης μας εντάσσεται η γεωγραφική περιοχή που ορίζεται από τα διοικητικά όρια της πρώην Επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς.

Δραστηριότητες

Ο Συνεταιρισµός αναπτύσσει δραστηριότητες, µε τις οποίες καλύπτει ολόκληρο το φάσµα της παραγωγής, µεταποίησης και εµπορίας των αγροτικών του προϊόντων, ενώ παράλληλα παρέχει υπηρεσίες στα µέλη του σχετικές µε την αγροτική παραγωγή. Οι παραγωγοί του Συνεταιρισµού είναι πιστοποιηµένοι σύµφωνα µε το πρότυπο Agro 2.1, 2.2/2.3 και επιπλέον, το ελαιοτριβείο του Συνεταιρισµού πιστοποιείται ετησίως σύµφωνα µε τα Συστήματα Ποιότητας & Ασφάλειας των Τροφίµων (ISO 9001:2015 & ISO 22000:2005), επιβεβαιώνοντας την ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου που παράγεται στις εγκαταστάσεις του.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ / ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ